گزارش رویداد «ما تمام نمی‌شویم» در کانون پرورش فکری


رویداد هنری حمایت کودکان ایرانی از کودکان بی‌پناه غزه و لبنان با عنوان «ما تمام نمی‌شویم» در روز یکشنبه ۱۸ آذر در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

مونا رحمانی دبیر اجرایی رویداد «ما تمام نمی‌شویم» در مراسم افتتاحیه این رویداد به عنوان اولین سخنران عنوان کرد: فعالیت‌های بشر دوستانه مرزی و برون مرزی در همه نقاط دنیا وجود دارد و چه چیزی مهم‌تر از آنکه برای کمک به لبنان و غزه کمپین‌های مختلف برگزار شود. کمپین‌های دولتی و حمایت‌های بین المللی به اشکال مختلف وجود دارد اما هنر قصه بسیار پرنفوذ است.

وی ادامه داد: هر یک از ما به عنوان شخصیت‌های حقوقی، نامه‌ای در راستای حقوق کودک امضا کردیم اما کودکان بی سرپناه شدند. آب‌ها قطع شد. مادرها سخت‌ترین لحظات را مشاهده کردند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با قدرت این رویداد را برگزار کنیم. ۱۳ سازمان مردم نهاد و شبکه ملی سازمان‌های غیردولتی بشردوستانه دست در دست هم دادیم تا این رویداد را در دو روز برگزار کنیم.

دبیر اجرایی رویداد «ما تمام نمی شویم» در ادامه به  چرایی انتخاب نماد هندوانه اشاره کرد:نمادی که انتخاب کردیم هندوانه بود چون توئیتر هر توییت حمایتی از لبنان را حذف می‌کرد اما نماد هندوانه که رنگ‌های پرچم این کشور بود دیگر حذف شدنی نبود و می‌توانست نشان دهنده صدای اعتراض ما باشد.

بیش از ۱۸ هزار کودک در غزه و لبنان شهید شدند که 900 نفر آنان مودم زیر یکسال بودند 

در ادامه این مراسم، پیام کاظم غریب‌نژاد معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی  توسط دکتر وثیق عزیزی قرائت شد که در بخشی از آن آمده بود: این رویداد، قرار است به بخشی از مهم‌ترین درد جامعه بشری که همانا کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان مظلوم و بی‌دفاع غزه و لبنان توسط رژیم صهیونیستی است بپردازد. همانطور که اطلاع دارید بر اساس اطلاعات دفتر حقوق بشر سازمان ملل بیش از ۱۸ هزار کودک در غزه و لبنان شهید شدند که از میان آنها حدود ۹۰۰ نفر کمتر از یک سال داشتند. این رخدادهای غیر انسانی که وجدان بشریت را دردمند ساخته در حالی در جهان امروز رخ می‌دهد که زنان و کودکان از بیشترین حمایت‌ها در مفاد کنوانسیون‌های بین‌المللی برخوردارند، اما به دلیل معیارهای دوگانه، کشورهای گروه غرب عملاً هیچ واکنش و اقدامی از سوی این گروه‌ها برای توقف ماشین کشتار جمعی رژیم صهیونیستی انجام نشده. اگر نبود تلاش و وجدان انسانی برخی از سازمان‌های غیردولتی در کشورهای مختلف، امروز خبری از رسوایی رژیم اسرائیل و جنایات هولناکی که علیه مردم غزه و لبنان انجام داده نبود.

در ادامه این پیام به نقش سازمان‌های حقوق بشری اشاره شد: سازمان‌های مردم‌نهاد غیردولتی به دلیل ساختار داوطلبانه و عدم وابستگی به دولت‌ها جایگاه مهمی در دفاع از منافع عمومی ایفا می‌کنند، این سازمان‌ها امروز در طراحی و تدوین سیاست کشورها در عرصه جهانی و هدایت افکار عمومی دارای نقش اثرگذاری هستند. در واقع به بازیگران اصلی در عرصه روابط بین‌الملل در هنجارسازی و تنظیم روابط بین کشورها تبدیل شده‌اند. اعتقاد دارم هرچه سازمان‌های مردم نهاد کشورمان توانمندتر شوند و کنشگری آنان در عرصه بین‌المللی منسجم‌تر  باشد نه تنها کشورهایی مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی را در مجامع بین‌المللی به خاطر اقدامات انسانی پاسخگو خواهند کرد؛ بلکه تصویر درست و واقعی از جمهوری اسلامی را به جهان مخابره خواهند کرد.

غلامحسین درزی مدیرکل توسعه پایدار محیط‌زیست وزارت امورخارجه در این رویداد با اشاره به آمار کشته شدگان در غزه و لبنان عنوان کرد: در پی نسل کشی در غزه و لبنان هزاران انسان بی گناه جان خود را درحالی از دست دادند که بیش از 70 درصد آنها را زنان و کودکان تشکیل داده‌اند. آنچه که در غزه شاهد هستیم فاجعه دیپلماسی غرب بود که ادامه تجاوز جنایت جنگی اسرائیل و توسعه و دامنه جنگ به دیگر کشورها و پیامدهای آن به دیگر کشورها چیزی نیست جز تهدید واقعی صلح و امنیت بین المللی از سوی یک رژیم قانون شکن که به هیچ یک از قوانین بین الملل پایبند نیست.

او گفت: تمام جنایات رژیم صهیونیستی که در مقابل دیدگان جهان‌ صورت می گیرد تمام عناصر نسل‌کشی، جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت را شامل می شود. شمار فراوان افراد کشته و زخمی شده و همچنین شدت تخریب مناطق مسکونی و اراضی کشاورزی و منابع آبی غزه مدرک مشهودی از توطئه از پیش طراحی شده برای نابودی یک ملت از جمله از طریق اخراج اجباری آنها از فلسطین اشغالی است که این حجم از توحش علاوه بر توهین به بشریت، بی‌اعتنایی کامل به ارزشهای والای ملت‌ها و تمدن‌ها و نقض هنجار‌ها و اصول بنیادین حقوق بین الملل به ویژه حقوق بین الملل بشردوستانه است.

به گفته درزی، هیچ‌کس نباید به جنایات فجیع و گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم  فلسطین که شدت و دامنه آن بی سابقه است بی تفاوت بماند. در این راستا همه وظیفه داریم همواره از ملت فلسطین بر مبنای حقوق بین‌الملل قاطعانه دفاع کنیم بر این اساس لازم است متخصصان و صاحبنظران برای پیگرد حقوقی و بین‌المللی جنایتکاران صهیونیست نسبت به جمع‌آوری شواهد و مستندات اقدام کنند.

او گفت: تشکیل نشست‌های اینگونه با مشارکت نهادهای مردم نهاد و همچنین نهادهای بین المللی ذیربط برای بررسی حملات رژیم صهیونیستی به غزه به همراه طرح های فوری و مناسب و آسیب‌های وارده از جمله ضروری‌ترین اقداماتی است که باید درا ین رابطه انجام بگیرد.

در ادامه خانم مروارید برزگر، مدیر عامل مؤسسه اقدام برای کاهش آلام بشر، با عنوان  کوچکترین عضو شبکه هماهنگی سازمان‌های غیر دولتی بشردوستانه به معرفی 13 ان جی یو که در اجرای این رویداد مشارکت داشتند و عضو شبکه هماهنگی سازمان‌های غیردولتی بشردوستانه هستند پرداخت.

در پایان نیز پیام این رویداد در قالب بیانیه‌ای به زبان فارسی و انگلیسی قرائت شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا